Met de additie van een saxofonist is de JazzWerk formatie compleet. Met trots presenteren wij u onze nieuwe EP genaamd Introducing. Geniet van Georgia On My Mind: nieuwe frisse klanken van JazzWerk!

"Met saxofonist is JazzWerk nóg veelzijdiger - van rustige ballads tot intense surfjazz, alles heeft een extra dimensie. Dit komt tot uiting in onze eigen versie van Georgia On My Mind. Je hoort de interactie en het samenspel; helemaal na de bridge waar een spontane jam onstaat!"

- JazzWerk
Georgia On My Mind Hoagy Carmichael & Stuart Gorrell

Bent u nu al bezig met de voorbereidingen van uw perfecte feest in voorjaar/zomer 2019? Wij helpen u graag om van uw feest een onvergetelijke dag te maken!

"Mijn naam is Joost Kraaijeveld, pianist en organisator binnen JazzWerk. Met meer dan 250 optredens voor uiteenlopende opdrachtgevers aan ervaring denk ik graag mee hoe de juiste sfeer neer te zetten tijdens uw feest. Neem vrijblijvend via deze link contact met mij op."

- Joost Kraaijeveld
Feest? Neem contact met ons op!

In de afgelopen jaren hebben wij geweldige optredens mogen doen; uiteenlopende bedrijfsfeesten, de meest bijzondere bruiloften en zelfs een performance voor de Nederlandse regeringsleden.

Op 4 april 2019 kreeg JazzWerk de eer om de muzikale omlijsting te mogen verzorgen bij het NAF Gala 2019. Het gala werd gehouden in de Pieterskerk te Leiden en voor het eerst speelde JazzWerk voor Koninklijk publiek: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet was ook van de partij. Het was een erg bijzondere ervaring die we nog lang zullen herinneren.     

JazzWerk speelt voor Koninklijk gezelschap

Geschreven in de jaren 60 en vervolgens in veel uiteenlopende versies uitgevoerd. In Watermelon Man was daarmee ook ruimte om iets JazzWerk eigen toe te voegen. Het nummer start als een alledaagse blues. Drums en bas ondersteunen de feel vanuit waar langzaam met saxofoon wordt verder gebouwd naar een bijna niet meer te stoppen trein. 

"De echte groove in deze track komt vanuit de contrabas. Daarin zijn de korte noten die gespeeld worden minstens zo belangrijk als de stiltes tussen de basnoten."

- Tobias Ouwerkerk
Watermelon Man Herbie Hancock

"These are a few of my favourite things" dit zei onze drummer toen het nummer My Favourite Things door JazzWerk in de studio werd opgenomen. De versie van JazzWerk kenmerkt zich door het feit dat er gewerkt is aan een geheel eigen versie in dynamiek, opbouw en solowerk. 

"Ditmaal kreeg onze drummer de kans het nummer in de juiste sfeer te mogen openen. De spanning bouwt zich op, juist door de donkere piano akkoorden in combinatie met de puls vanuit de ritmesectie..en wat er dan komt? Luister zelf!"

- JazzWerk
My Favourite Things Rodgers and Hammerstein

JazzWerk speelt een nummer van Alicia Keys? Ja, u leest het goed! JazzWerk heeft voor ieder wat wils. Laat u verrassen door de jazz en soul invloeden in deze JazzWerk uitvoering van If I Ain't got you.

"Dit nummer kent veel soul invloeden en is daarmee anders dan veel andere nummers uit ons repertoire. Het laat wat mij betreft zien dat JazzWerk een veelzijdig repertoire te bieden heeft aan haar klanten."

- JazzWerk
If I Ain't got you Alicia Keys
Inline content