Rondgelopen op het conservatorium in Tilburg, maar toch besloten dat een rol als basisschool leraar zijn ware roeping was. Ondanks dit is spelen, spelen en nog eens spelen wat deze rasmuzikant het liefste wil.

Vanaf kleins af aan was Jeroen al geïnteresseerd in muziek. Waar hij als 3-jarig jongetje op een speelgoed saxofoon mee blies met de radio, begon hij pas op zijn 11e met saxofoon spelen. Na vijf jaar klassieke scholing en musiceren bij de lokale harmonie, werd het tijd voor vernieuwing. Jeroen sloot zich aan bij een bigband en legde zich toe op de lichtere muziekstijlen als jazz, funk en Latin.  

Na het cum laude behalen van het D-diploma aan de muziekschool, werd Jeroen toegelaten tot de vooropleiding aan het conservatorium Tilburg. Hier heeft hij drie jaar lang hoofdvak altosaxofoon jazz gevolgd. Uiteindelijk besloot Jeroen om zijn passie voor muziek door te geven aan de jongere generatie via zijn werk als leerkracht in het basisonderwijs. “Met mijn muziek breng ik niet alleen sfeer, maar ook meer samenhorigheid in de klas. Samen musiceren, eigen liedjes creëren en daar soms zelfs een videoclip bij maken zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de kinderen.” 

“Lange tijd heb ik gesoleerd in een bigbandformatie. Dit was een ontzettend leerzame ervaring, maar ik zocht een uitdaging waarbij ik volledig vrij kon spelen. Deze uitdaging heb ik in JazzWerk gevonden. Door tijdens het spelen goed naar elkaar te luisteren, tillen we de nummers steeds naar een hoger plan. Wat ik ook doe in mijn solo’s, ik kan altijd terugvallen op mijn bandgenoten.” 

Saxofoon Jeroen Schouten