Met zijn contrabas geeft Tobias JazzWerk een extra dimensie. Naast begeleidend werk kan Tobias voortreffelijk soleren, waarbij geen hoekje op zijn contrabas wordt overgeslagen.

Tobias komt uit een muzikale familie. Het kwam daarom ook niet als een verrassing toen hij op zijn zevende aangaf contrabas te willen leren spelen. Met een lengte van nog geen 1,30 meter deed Tobias, staande op een krukje, zijn eerste oefeningen. Dit bleek een succes; na enkele jaren werd zijn schattigheid vervangen door kundigheid.

Er werd auditie gedaan bij entertainment bedrijf Arjan van Dijk, waarna Tobias deel uitmaakte van `Trio-twee-en-een-half", een loopgroep die de zigeuner/middeleeuwse themafeesten muzikaal begeleidde. Daarbuiten werd er gemusciseerd in verscheidene bezettingen, en raakte Tobias aangestoken door platen van Miles Davis. De zigeunertoonladders werden verruild voor absolute vrijheid. Alles kan en alles mag met JazzWerk.

"Het is fenomenaal om met deze getalenteerde en gezellige musici te mogen spelen. Je geeft en neemt, en voor dat je het weet beland je van Autumn Leaves in de turboversie van So What!"

Contrabas Tobias Ouwerkerk